Jag är en nyfiken själ

Jag har alltid varit en nyfiken person som vill lära mig mer om saker som jag är intresserad av eller som jag funderar på. Det underlättar väldigt mycket när man jobbar inom vården eftersom det hela tiden kommer nya rön, nya metoder och ny forskning. Man måste liksom hänga med, för det man lärde sig när man pluggade kan snart vara förlegat. Så jag läser väldigt mycket och håller mig à jour, men min nyfikenhet sträcker sig också mycket längre än mitt jobb. Om jag hör talas om något som jag inte har så bra koll på så vill jag gärna lära mig mer, inte av någon specifik orsak utan helt enkelt för att jag inte kan låta bli. Jag får fram en massa frågor i mitt huvud och då vill jag veta svaren på dem.

Vad händer när man spränger?
Ett exempel på en sådan fråga är en fundering som jag hade nyligen. Det är nämligen så att det ska sprängas i närheten av oss och då började jag fundera över vad som egentligen händer när man spränger. Behöver vi vara oroliga för att husgrunden ska spricka? Det måste ju trots allt bli en hel del vibrationer i marken. Så jag googlade på sprängning och vibrationer och kom in på en sida som heter metron.se där finns lite att läsa om just vibrationsmätning och vibrationsanalys vid sprängning. Och mycket riktigt så uppstår det vibrationer som kan sträcka sig långt, och dessa kan skapa förändringar i såväl mark som vatten. Metron är alltså ett företag som arbetar med sådana mätningar och analyser för att se hur sprängningen påverkar den omgivande miljön. Man får hoppas att de som ska spränga här har bra koll på detta, eller anlitar Metron!

Som ni hör så tänker jag på allt mellan himmel och jord, men man blir väldigt allmänbildad i alla fall! Kunskap väger tungt men är lätt att bära brukar man ju säga, och det ligger mycket i det tycker jag. Jag älskar att lära mig nya saker, oavsett om det har med jobbet att göra eller om det är något som jag bara råkar börjar tänka på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *