Nu är det dags för en ny matta!

Är det något jag byter alldeles för sällan så är det mattor. Jag byter visserligen inte soffa eller säng speciellt ofta heller, men mattor har en tendens att bara bli liggande i åratal utan jag tänker speciellt mycket på dem. Så nu har jag bestämt mig för att det är dags att införskaffa en ny matta till vardagsrummet. Det gäller alltså en matta som ska ligga under soffan/soffbordet, och om ni också tillhör skaran som gillar att ta med sig kvällsmackan till tevesoffan så kanske ni förstår att mattan som ligger där nu har stått ut med diverse spill och smul genom åren. Den är med andra ord inte bara gammal utan också lite… äcklig. Det är inget som direkt syns, men jag skulle inte vilja ta reda på närmare vad som döljer sig i den.

Hjälp mig att välja!
Så en ny matta ska det alltså bli, och jag har hittat två stycken på Chilli.se som jag tycker är väldigt fina. Problemet är att jag inte kan bestämma mig för vilken jag ska välja. Det finns hur mycket fina mattor som helst här http://www.chilli.se/mobler/mattor men jag velar mellan Wiltonmatta Palazzo och Hollywood Flatvävd. Hollywoodmattan är lite mer ”galen” i mönstret, eller vad man ska säga, och jag tror att det kanske blir lite FÖR galet för mig… Men å andra sidan gillar jag att vara galen också och är rädd att Wiltonmattan kanske blir lite tråkig istället? Hollywoodmattan är också betydligt billigare (även om båda är väldigt billiga om man tittar på ordinarie priser).

Nu skulle jag gärna vilja ha er hjälp som smakråd. Vilken matta tycker ni är snyggast? Självklart beror det mycket på vilken typ av inredning mattan ska ligga i, men för att försöka förklara stilen i vårt vardagsrum så skulle jag nog säga att den är ganska modern men inte åt det minimalistiska och strikta hållet utan mer åt det lite ”hemtrevligare” hållet. Svårt att förklara och jag skulle väl egentligen ha tagit en bild, men jag sitter på jobbet och har rast just nu så det blir lite svårt. Soffan är i alla fall grå och soffbordet är ett svart glasbord. Men om ni försöker strunta i rummet och bara tycka till om vilken matta som är snyggast – vilken skulle ni välja?

Jag hittade också den här fantastiskt snygga jordgloben som jag verkligen skulle vilja ha, men den var lite dyr tyvärr.

Den var visserligen på rea, men det kändes ändå lite dyrt för en jordglob. Speciellt när man ska köpa en matta samtidigt, då drar det iväg. Men den var verkligen jättefin! Det finns hur mycket fint som helst på den där sidan, och det mesta till riktigt bra priser. Hade jag haft en massa pengar att lägga på inredning så finns det nog ingen hejd på hur mycket jag skulle kunna beställa från Chilli. Men nu får det bli en matta först och främst, om jag bara kan bestämma mig för vilken jag ska ta. Ös på med era åsikter! Och ni får förstås också tipsa mig om andra liknande mattor om ni hittar några sådana.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *