Om Patricias blogg

patriciaDet här kommer att bli en blogg som jag tror att ni kommer vilja följa. Det kommer att vara en blogg som delvis är personlig, som kommer att handla om mig som skriver den. Jag heter Patricia och är en sjuksköterska som har jobbat på många olika arbetsplatser, alla med sina för- och nackdelar. Jag är dessutom en mycket nyfiken person, vilket osökt för mig in på nästa område som den här bloggen kommer att täcka, nämligen nyheter och politik.

Anledningen till att det kommer att bli så spretigt ämnesmässigt beror på att jag har mycket att säga om många olika saker, och ofta är det så att vissa personliga tankar är nyheter och vissa nyheter reflekterar tillbaka på mig som person. Det betyder alltså att allt hänger ihop och påverkas av varandra, vilket gör att jag inte vill begränsa mig för mycket. Jag vill kunna skriva om sådant som jag tänker på, är passionerad kring och tycker är genuint intressant. Därför kommer bloggen att handla om mycket, och det kommer inte att blir speciellt mycket matbilder. Jag vill vara i bloggen som jag är på riktigt: nyfiken, ifrågasättande och intresserad.

Det är med andra ord mycket som kommer bli läsvärt av innehållet här, i alla fall om ni är lika intresserade av dagsaktuella händelser och mönster i samhället. Det kanske är så att ni håller med mig. Det kanske är så att ni inte håller med mig alls. Båda sakerna är helt okej och det är så jag vill ha det. För att vi ska kunna nå någonstans som samhälle så måste vi kunna prata med varandra och förstå. Och samtidigt inse att det är okej att ändra åsikt. Det har blivit alldeles för polariserat i samhällsdebatten idag där man måste stå vid sin åsikt oavsett vad. Det är inte vilka vi egentligen är.

Det här blir alltså en blogg som kommer intressera, provocera och kanske till och med underhålla. Var det landar får vi se, det kommer att växa fram ganska naturligt tror jag, men jag har ett mål och ett syfte med bloggen och det känns som en bekväm utgångspunkt för mig att ha. Jag hoppas att ni kommer tycka det är lika roligt att läsa och följa mig som jag tycker att det ska bli att skriva. Välkomna allihop!