Rensa kroppen!

Som sjuksköterska vill man inte behövas. Ju mindre vi sjuksköterskor (eller läkare, eller undersköterskor) behövs desto bättre helt enkelt. På så vis skiljer vi oss från många andra yrkesgrupper. Visst så tycker vi det är trevligt med uppskattning, men den uppskattning får handlar ju för det mesta om att vi har hjälpt någon som varit svårt sjuk eller gjort sig illa på något vis. Det bästa hade ju varit om personen i fråga inte blivit sjuk eller skadat sig, för sjukdom och skador är ju aldrig något positivt.

Även om man fick sjukdomen eller skadan när man gjorde något roligt som man definitivt inte skulle vilja ha ogjort, som exempelvis sportade eller besökte ett främmande land, så är det ju inte sjukdomen eller skadan som gjorde det till positiva upplevelser. Jag anser definitivt inte att man ska avstå från saker som man tycker är roliga bara för att det finns risker för sjukdomar eller skador (även om man självklar bör göra en avvägning). Däremot tycker jag att man bör ta hand om sin kropp på olika sätt för att i görligaste mån undvika att behöva mina tjänster. Idag tänkte jag därför skriva om ett av de sätten: detox.

Vad är detox?

Detox innebär att man under en kortare period helt lägger om sin kost, med mål att rensa kroppen från gifter. Sådär en fyra dagar är den tidsperiod som brukare rekommenderas, och de flesta som provar på en detox-kur rapporterar att de faktiskt mår mycket bättre efteråt. Mycket frukt och grönt och inget kött står på programmet, och absolut inget godis och liknande. Vad gäller dryck så är det juice, helst färskpressad som gäller, och Detox-te. Kaffe, läsk, alkohol och svart te är bannlyst.

Här vill jag också påpeka att det är väldigt viktigt att dricka tillräckligt med vatten under en detox. Det är ett inte ovanligt misstag som nybörjare gör, att de under första dagen inte får i sig tillräckligt med vätska vilket leder till huvudvärk och att man inte mår bra över huvud taget. Så kom ihåg: drick vatten under din detox!

Bra detox-te

Speciellt när det är kallt ute så är juice inte alltid det roligaste att dricka under en detox, och då är te favoritalternativet nummer ett. Kom bara ihåg, svart te är inte bra!. Bäst är att köpa ett riktigt detox te (hos Svenskhälsokost.se hittar du flera olika spännande varianter). De inte bara värmer när det är kallt ute och hjälper till med din detox utan innehåller mängder med nyttigheter. Dessutom så är det gott också! Det kan jag gå i god för. För övrigt: att äta och dricka detox-inspirerat är ingenting som man behöver begränsa till sin detox-period, utan det är nyttigt året runt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *