Svikna löften från politiken

Det är svårt att veta vad det är som gäller i den svenska politiken. Vi har en ny regering sedan några månader tillbaka och den har gått ut och lovat både det ena och det andra. Det handlar om att skrota och förändra vissa saker, medan andra saker skulle vara som de varit tidigare. Det har regeringen mer och mer gått ifrån, och det är väldigt beklagligt, inte bara för väljarna utan också för dem själva som knappast skaffar sig en bra position i det här läget. Det är nästan så man bara väntar på nästa svikna vallöfte från den nuvarande regeringen.

Men samtidigt måste man också förstå att vi är i ett parlamentariskt läge som är svårt. Det är inte helt lätt att vara regering i det här läget, då de måste förlita sig på ett litet stödparti och att uppgörelsen med oppositionen faktiskt håller. Det är med andra ord inte mycket svängrum som tillåts och samtidigt kan de inte göra precis vad de vill och längtar efter, eftersom att det är många andra att ta hänsyn till. Så jag kan förstå att det är svårt att vara ledande och beslutande politiker nu, men det ursäktar ändå inte allt det som har hänt den senaste tiden.

Vad har vi att förvänta oss då? Jo, det kommer nya toppolitiker till riksdagens partier och det blir intressant att följa deras starter på karriären. Det blir samtidigt intressant att se hur de kan styra upp sina partier och rösterna inför nästa val, för de har ett gyllene läge att öka sitt stöd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *